Michel DilDe stijl van Michel zijn werk varieert van abstract tot figuratief en surrealistisch, ook hierin is hij zeer divers. Veel van zijn werk gaat over de menselijke aard en de relatie tussen de mens en de natuur, onderwerpen die hem zeer interesseren en die altijd actueel blijven.


Naast vrij werk maakt hij werk in opdracht voor particulieren en bedrijven, zowel in gebouwen als in de openbare ruimte. Daarnaast geef hij workshops op scholen.

Hout, staal, steen, keramiek, plastic, glas olieverf, acryl, krijt, inkt of potlood. Er zijn maar weinig materialen waar hij niet mee werk!.

De Pingjumse kunstenaar Michel Dil (Zaandam, 1964) is een beeldhouwer in de meest eigentijdse zin van het woord.

Als beeldhouwer en schilder kan hij, als ideeën zich aandienen, een keuze maken in de discipline waarin hij wil werken en het materiaal waar hij het in uitvoert.

Op een bizarre en vaak humoristische wijze past hij materialen als keramiek, hout, roestvrij staal en plexiglas toe in combinatie met fel getinte acrylics. Zijn beeldtaal neigt naar een zogenoemd abstract surrealisme, waarbij de technische perfectie in het oog springt.

Deze interpretatie wordt versterkt door de getekende dan wel geschilderde concepten die aan zijn uiteindelijke beelden ten grondslag liggen. Een terugkerend thema in zijn werk is de relatie tussen mensen onderling en de mens en de natuur (red. H. Heynen).

Select language / Sprache »